Фирма „Акварор” генерален представител на фирма „Sensus”и фирма „Полопласт”

Фирма „Акварор” представя иновации във ВиК сектора, за да може да отговори на нарастващите нужди във ВиК сектора в България, за по – бързо, лесно и качествено изграждане на ВиК инсталации и вакуумно отводняване на плоски покрови. В своята 20 годишна история Акварор ООД се е доказала като фирма,която предлага на своите клиенти висококачествени, иновативни и гъвкави решения за изграждане на ВиК инсталации и тяхното менажиране. За тази цел фирмата има дългосрочни взаимоотношения с водещи световни производители като Sensus MeteringSystems и Poloplast

Фирма „Акварор” осъществи система за вакуумно отводняване в първия в България открит МОЛ Странд, гр.Бургас. POLO-UDS е система за вакуумно отводняване за плоски покриви с голяма площ.Polo-KAL NG и Polo-KAL 3Sза вакуумно отводняване на покриви и безшумна канализация, която представлява цялостно решение, позволяващо бързо и качествено изграждане на инсталациите.

В края на изминалата година Акварор ООД и ВиК Русе започнаха изпълнение на съвместен проект за изграждане на система за дистанционно отчитане на клиентските водомери в град Мартен. Към настоящия момент са подменени над 90% от съществуващите водомери с нови. В най – кратки срокове е планирано да се достигне пълно покритие на абонатите като по този начин град Мартен ще стане първия град изцяло инкасиран дистанционно.

Системата освен данни за показанията на водомерите дава данни за тяхното състояние, чрез предварително зададени показатели за алармиране при обратно протичане, спукана тръба, манипулиран водомер и др. Пo този начин специалистите на ВиК дружеството ще имат по – детайлна информация за състоянието на водопроводната мрежа, което ще доведе до – по- бързо локализиране и отстраняване на появилите се проблеми по нея. Събраните данни за показанията на водомерите и състоянието им, автоматично се обработват от досегашната „билинг система” и „гис система” използвана от ВиК Русе за изготвяне на клиентските сметки на своите абонати.