Полопласт Австрия съвместно фирма „Акварор” осъществи система за вакуумно отводняване на плоски покриви на първия в България открит МОЛ на намиращ се в град Бургас

Фирма „Акварор” осъществи система за вакуумно отводняване в новостроящия се открит МОЛ Странд. POLO-UDS е система за вакуумно отводняване за плоски покриви с голяма площ. Характерно за тази система е , че тръбите се разполагат хоризонтално в подподкривното пространство, като не е необходим никакъв наклон. Това е една от многото причини , които правят вакуумното отводняване подходящо за търговси центрове,промишлени обекти, логистични бази, халета и др.

Вакуумните водоприемници (воронки) се отличават с голям капацитет и ефективност – една воронка може да приема до 17 -18 л/сек. дъждовна вода.Действието се основава на принципът на скачени съдове – основната движеща сила е хидравличната височина, т. е. разликата между нивото на покрива и мястото на „заустване” дъждовната система.

Фирма Полопласт предлага на проектантите ефективни начини за изграждане на система за вакуумно отводняване на покриви и клиентски софтуер за вакуумно отводняване, който предоставяме безплатно на всички заинтересованипроектанти.Тръбите Polo-KAL 3S предизвикват голям интерес с двата слоя PP –здравина и един слой PP-MV – здравина и устойчивост при налягане до -900 mBar.Системата за вакуумно отводняване Polo-UDS е система от тръби Polo-KAL NG , воронките и специалните скоби на системата. Системата може се изпълнява при – 20 0С, налягане до max -900 mBar, линейно отклонение 0,05mm/mK , без заварки и без наклон в хоризонталните участъци.

Polo-KAL NG и Polo-KAL 3Sза вакуумно отводняване на покриви и безшумна канализация, която представлява цялостно решение, позволяващо бързо и качествено изграждане на инсталациите.

Фирма „Акварор” представя иновации във ВиК сектора, за да може да отговори на нарастващите нужди във ВиК сектора в България, за по – бързо, лесно и качествено изграждане на ВиК инсталации и вакуумно отводняване на плоски покрови. В своята 20 годишна история Акварор ООД се е доказала като фирма,която предлага на своите клиенти висококачествени, иновативни и гъвкави решения за изграждане на ВиК инсталации и тяхното менажиране. За тази цел фирмата има дългосрочни взаимоотношения с водещи световни производители като Sensus MeteringSystems и Poloplast.