ВиК Враца ООД съвместно фирма „Акварор” осъществиха проект за изграждане на система за дистанционно отчитане на водомери за град Враца и района

В своята 20 годишна история Акварор се е доказала като фирма,която предлага на своите клиенти висококачествени, иновативни и гъвкави решения за изграждане на ВиК инсталации и тяхното менажиране. За тази цел фирмата има дългосрочни взаимоотношения с водещи световни производители като Sensus Metering Systems и Poloplast.

За да може да отговори на нарастващите нужди на ВиК дружествата в България за по – бързо, лесно и качествено отчитане на водомерите разположени в трудно достъпни места и обекти изискващи предварително одобрения за получаване на достъп,Акварор предложи системата за дистанционно отчитане Sensus Scout, която представлява цялостно решение, позволяващо лесно надграждане от система тип walk-by до фиксирана AMR радио система предаваща данните и състоянието на водомерите в реално време.

За изключително краткия период от представяне на системата Sensus Scout пет ВиК дружества я използват ежедневно в своята работа това са: ВиК София област, Софийска Вода, ВиК Троян, ВиК Видин и ВиК Враца.

Проекта за изграждане на система за дистанционно отчитане за нуждите на ВиК Враца започва в края на 2011 година, като основната цел е да бъдат обхванати всички главни водомери в един от кварталите на града и по този начин да бъдат установени разликите между входящата и изходящата вода в квартала и колко са загубите на вода в района.

На 26 Юни 2012г., се проведе презентация на тема “Система за дистанционно отчитане на измервателни уреди Sensus (S)cout”

По време на презентацията бяха показани ефективни начини за изграждане и надграждане на системата Sensus Scoutот walk-by до фиксирана мрежа. Допълнени бяха познанията на служителите за работа с клиентския софтуер Sensus Read, също така бяха показани начините за ефективно менажиране и управление на измервателните уреди и модулите в системата.